KOSGEB DESTEK AMAÇLI HERZAMAN YANINIZDA

KOSGEB NEDİR ? KOSGEB NE İŞE YARAR ?

KOSGEB Nedir ?

            Kosgeb, iş veren olmak isteyen her yaştan kişiye ve mesleğe göre devlet tarafından yapılan desteğe denir. Devletin bu desteğinden faydalanmak için gerekli şartları sağlamak ve yapılacak iş için bir planlama yapılması gerekmekte. KOSGEB desteği almak için öncelikle uğraşılacak bu ticaretin sektörünü belirlemek önemlidir. Devletin bu desteği aynı zamanda sektörlerdeki küçük ve orta ölçekli kuruluşların büyümesini sağlamaktır. Yeni girişimcilere devlet desteği büyük oldu.
              Devlet bu KOSGEB desteği sayesinde, ekonomideki gelişmelere katkıda bulunmak isteyenlerin önünü açıyor. Sektöre göre verilen hibeler değişim gösteriyor. Devlet ekonomik gelişmelere uygun bir şekilde ilerlemek isteği için, gerekli şartlar ve eğitim, seminer gibi bilgilendirici programlar düzenlemekte. KOSGEB tarafından düzenlenen bu kursların başarılı bir şekilde sona ermesi gerekmekte. Biten bu kursların sonunda kişilere verilen sertifikalar sayesinde, kurulacak iş ile ilgili planlama oluşturup kredi için başvuru formu doldurulması gerekmekte. Devlet iş uyumluluğuna göre miktarı belirsiz olarak hibe desteğinde bulunabilir. En uygun desteği almak için gerekli makamlar ile görüşmek uygun olacaktır.
            Devlet pozisyonları inceleyip tanzim ettikten sonra, gerekli sektörlerdeki geliştirmeyi sağlamak için bu teşvikleri başlatmıştır. KOSGEB teşvikler iş veren yada bu sektöre yeni girecek girişimciler için en garanti yol denilebilir. Belirlenmiş pozisyonlar için gerekli kursları açmakta. Açılan bu kurslarda başarılı bir sonuçla bitirilen, kurs sonucunda adaylar destek almaya hak kazanmış olur. Bu durumu KOSGEB hem ekonomi, kendini geliştirmek isteyen ve genç girişimciler için büyük bir fırsata dönüştürür.



KOSGEB nedir? KOSGEB faizsiz kredi nasıl alınır? KOSGEB başvuru şartları nedir? Kimler başvurabilir? Desteklenen sektörler hangileri ?