KOSGEB DESTEK AMAÇLI HERZAMAN YANINIZDA

KOSGEB KREDİSİ NEDİR ? NASIL ALINIR ?

KOSGEB KREDİSİ NEDİR ? NASIL  ALINIR ?
     
     KOSGEB KREDİSİ ; Küçük, orta ve yeni girişimcilere destek amaçlı devlete bağlı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destek amaçlı verilen kredi türü.KOSGEB Kredisi 2017 yılı itibaren daha önceden vermiş oldukları desteklere binaen (50 bin tl hibe + 100 bin tl geri ödemesiz) verilmeye devam etmekte, verilen bu destek 2018 yılı için; (70 bin tl hibe + 150 bin tl kredi) vermeyi hedeflemektedir.Bu KOSGEB Kredisi geri ödenecek ana paraya faiz uygulanmadığını açıkca göstermekte duruma dikkat çekmektedir.

     KOSGEB Kredisi için verilen eğitim 70 saatten 32 saate indirilmiştir. Hibe 2016 yılında 30 bin tl hibe,70 bin tl olan hibe kredisi,2017 yılında 70 bin tl hibeye,100 bin tl hibe kredisine yükseltilmiştir. Verilen Hibe Kredileri geri ödeme durumunda ana paraya faiz uygulaması olmayacağı belirtildi. Girişimciler aldıkları bu destek ile geri ödeme de 0 faizle bir işveren yada iş yerini geliştirme olanağı sağlanmakta. Yeni bir işyeri açmak isteyen yada kendi işini daha profesyonel seviyeye çıkartmak isteyenler için en iyi destek Devlet desteği olan KOSGEB Hibe Kredisi olacaktır. Girişimciler Devlete ait olan KOSGEB kuruluşuna başvurabilecek ve Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra program uygulaması başlayacaktır. Yapılan program sonucunda hibe yada hibe kredisi kişiye temin edilir.


KOSGEB nedir? KOSGEB faizsiz kredi nasıl alınır? KOSGEB başvuru şartları nedir? Kimler başvurabilir? Desteklenen sektörler hangileri ?