KOSGEB DESTEK AMAÇLI HERZAMAN YANINIZDA

KOSGEB’e Başvuru Nasıl Yapılır ?

KOSGEB’e Başvuru Nasıl Yapılır ?

KOSGEB’e yeni girişimcilerin, küçük ve orta ölçekli işletmelerin destek amacıyla hibe yada hibe kredisi alabilmesi için yetkili mecralarda başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular iş yeri sahipleri ve girişimcilerin önünü açmak amacı ile yapılmış iki farklı çizelge üzerinden formları doldurmak için gerekli evrakları hazırlamalı ve yaş sınırı olarak; 18 yaşını aşmış bireylerin başvurabileceği açıklanmıştır.

KOSGEB Başvurularında neler gerekli ?

İki farklı çizelgede siz hangi tarafta kalıyor iseniz onunla ilgili formları doldurmak size daha fazla zaman kazandıracak başvurularda problem yaşamayacaksınız. Yapılan başvurular kişi içinde KOSGEB için de önemli bir yer olmasına rağmen fazlasıyla karışıklık yaşanmaktadır. Bu bilgilendirmeler yapılan yanlışlıkların önüne geçilmek amacı ile yazılmakta ve sizlerin değerli zamanlarınızı boş yere heba etmekten alıkoymak amacı gütmektedir.
KOSGEB için her yeni fikir gerçekleşecek hayal ve devletten destek almak sizin direkt olarak girişimci olduğunuzun başlıca bir kanıtıdır. KOSGEB her insanın hayallerini gerçekleştirmesi için destek de bulunmanın yanı sıra hibe olayı ile genç  girişimcilere kaliteli bir güven sunmaktadır.

KOSGEB’e Başvurularda Girişimci Olmak !

KOSGEB'e başvuruda bulunmadan önce hayalleriniz ve fikirleriniz olması gerekmektedir ve bu hayaller, fikirler sizi zaten bir girişimci yapar. KOSGEB’in gözende de ya girişimci olmanız yada yapılan girişimcilik de bir destek arıyor olma kriterleri yeterli olacaktır. Yapılacak işin KOSGEB bünyesinde bir karşılığı olmalı ve yasal yollar ile yapılan girişimler göz önünde bulundurulacaktır. Girişimlerin KOSGEB de karşılıklarını bulup öyle müracaat edilmeli ki yapılan işlemler de daha hızlı ve vakit kaybı yaşamadan sonlandırılsın. Bu KOSGEB karşılığını detaylı olarak farklı bir konuda ele alacağım linki resmin altında açıklama bölümüne bırakıyorum.

Bu örnek olarak verilmiş birkaç kod. Detaylı kodları görmek için tıklayınız.

Hızlı ve başarılı bir ilerleme kaydetmek için yapılacak iş fikrinin temiz bir şekilde seçilmiş olması ve destek alırken kodlar kullanılarak ilerlenmesi geri dönüş almanızı hızlandıracaktır.
İş fikirleri ve KOSGEB’e uyarlı iş planı oluşturulduktan sonra yapılması gerekenleri kısa bir başlık altında listeliyorum;
·         Uygulamalı Girişimcilik Belgesi Eğitimi’nin Alınması,
·         KOSGEB Başvurusu için ilk kayıt işlemlerinin yapılması,
·         KOSGEB tarafından istenen gerekli evrakların hazır edilmesi
·         İşletmenin kurulması ve destek başvurusunun yapılması
Yapılan işlemler sonucunda başvuru onaylanması için belirlenmiş süreyi beklemek sabırsız olacaktır.
İşletme Sahibi Ve Esnaf Olarak Destek için KOSGEB Başvurusu !
İşletme sahibi ve esnaf olarak destek almak isteyen kuruluşların KOSGEB de yapılan iş sektörünün bulunması, bu sektörün KOSGEB kurallarına aykırı bir durumu bulunmaması destek almayı sağlayacak durumlardır. Kuruluşunuzun KOSGEB desteği veyahut destek almadan kurulan iş alanları tek bir alternatifi bulunan yolu izlemeleri gerekmektedir. Bu tanımların haricinde kurulan oluşum KOSGEB’in bazı kriterlerini desteklemesi gerekmektedir;
  1. Kendi meslek odanıza kayıt oldunuz mu ? meslek odanızın aidatlarını ödeyip, şartlarına uygun musunuz.
  2. Devlete her hangi bir vergi borcunuz var mı ? ( SGK, maliye gibi )
  3. Şayet bankalardan kredi faiz desteği alacaksanız, kredi sicil notunuz risksiz bölümde mi ?


Bu kriterler tamamlandıktan sonra artık başvuruyu yapıp zaman kaybetmeden desteğinizi almalısınız. Yapılan başvuru yoğunluk ve iş müracaatına göre süre değişikliği yaşanabilir.


KOSGEB nedir? KOSGEB faizsiz kredi nasıl alınır? KOSGEB başvuru şartları nedir? Kimler başvurabilir? Desteklenen sektörler hangileri ?